OMDAT WINST EN RENDEMENT NIET VANZELF KOMEN

 

Je weet wel wat er aan de hand is…
Maar je weet niet hoe je het oplost. Wie dat moet doen. En waar je de tijd vandaan haalt. Het probleem is dat er ongemak is, dat het stagneert, soms stilletjes, soms overduidelijk chaotisch. Mensen lijken dwars of iedereen doet maar wat. En ondertussen weet je precies waar jullie heen willen, alleen lijkt dat resultaat verder weg dan ooit. Voelt dat bekend?

 

Een interventie is soms nodig
Nodig om de regie terug te krijgen. Nodig om rust te creëren, orde en overzicht. Nodig om mensen weer vertrouwen te geven. Met als logisch gevolg dat de meetbare resultaten weer die stijgende lijn laten zien.
Ik help jullie graag.

MEESTAL DRAAIT HET HIEROM

 

Waarom
Opnieuw integreren van de oorspronkelijke bedoeling. En met integreren bedoel ik naast het weten ook het ervaren, fysiek voelen wat de bedoeling is.

 

Wat
Helder vaststellen wat je samen hebt te doen in deze organisatie of in dit team? En ook wat je kan laten.

 

Hoe
Een strategie, een helder plan om de bedrijfsdoelstellingen te halen met oog voor de mensen. Grote lijnen én de tussenstappen om daar te komen.

 

Waartoe
Werkplezier, de vaart erin, flexibiliteit, weten wanneer je binnen en buiten de lijntjes kan kleuren, je successen kunnen vieren.

Dan komt de vaart er weer in!

 

  • Duidelijkheid over wie wat waarom doet en wanneer
  • Meer focus, meer kwaliteit
  • Efficiënt vergaderen, meer werkplezier
  • Gezonde balans tussen input en output van alle processen!

Hoe fijn is dat?

Ik help jullie graag

 

Of het nu drie of zes maanden is, een jaar of anderhalf jaar. Met de begeleiding van een team of als interim manager. Wat telt is dat ik mee help om de koers uit te zetten en vast te houden. En dat ik op resultaten stuur, maar met de menselijke kant nadrukkelijk meegenomen in het verhaal. Zonder je mensen kom je nergens.

 

Over mensen gesproken…
Nog even dit

 

Ik ben bedrijfskundige. Van visie, missie en financiële bedrijfsdoelstellingen. Werkend met bedrijfskundige modellen als basis en met begrotingen en budgetten. Maar de grootste bottleneck is vaak de ruis die ontstaat doordat mensen nog niet inzien wat het effect is van hun handelen, van hun communicatie, hun verlangen naar persoonlijk leiderschap.

 

Daar ga ik geen uren de diepte over in.
Maar we kaarten het wél aan.

 

Náást elkaar. Samen.
Kijkend naar hetzelfde doel.
Vanuit een ander perspectief.

Ik werk graag met het 7s-model van McKinsey en de kwaliteitscirkel van Deming, met doelen, waarden en acties en kijk met een systemische blik naar organisaties. Wat dat allemaal inhoudt, vertel ik je graag. Het leidt er in ieder geval toe dat mensen ontdekken wat ze echt willen met hun organisatie of team, waarom ze dat willen en hoe ze dat kunnen aanpakken. Samen er vol voor gaan of inzien dat niet iedereen aan boord kan blijven en mensen soms een andere koers moeten varen.

Kortom
Is dat wat jullie zoeken? Voortgang, actie, een duidelijke koers en iemand die initieert? Inclusief een stuurvrouw aan jullie zijde om te zorgen dat het blijft of weer gaat lopen?

Anderen over Piek Advies

 

“Pietsje toont een diepgaand begrip van organisatieontwikkeling. Haar advies en begeleiding hebben aantoonbaar bijgedragen aan de projecten die ze voor ons gedraaid heeft en de groei van het team.”

“Wij hebben ervaren dat Pietsje zich onderscheidt door haar coachingsvaardigheden, zowel op teamniveau als individueel. Ze weet mensen te inspireren en te begeleiden, wat resulteert in een gemotiveerd en effectief team.”

“Ik ken Pietsje uit haar tijd bij Corparis. Van daaruit kan ik maar één ding zeggen: haar betrokkenheid bij het welzijn en de groei van haar teamleden gaat verder dan de gebruikelijke verwachtingen, en ze steekt veel energie in het creëren van een werkomgeving die niet alleen ondersteunend is maar ook motiveert.”