Grote en kleine projecten uit het verleden

Het is geen garantie voor de toekomst maar wel een mooie afspiegeling van het verleden: deze projecten heb ik onder meer gedaan in de afgelopen tien jaar.

Corparis

 

Bij deze landelijke partij voor detachering bij woningcorporaties en zorginstellingen kwam ik binnen als teamcoördinator/-coach. Een kort project voor drie maanden. Van daaruit vervulde ik tijdelijk de rol van regiomanager Noord en Oost. En toen we samen zagen dat een landelijk Business Unitmanager Wonen gezien de groei wenselijk was, heb ik daarvoor de lijnen uitgezet in de interne organisatie en de functie op interimbasis inhoud gegeven. Uiteindelijk bleef ik bijna twee jaar in verschillende rollen.

Hagoort

 

Hagoort Besturingstechniek in Anna Paulowna is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat op pure vakmanschap groot is geworden… zo groot dat ook daar nieuwe structuren nodig waren. Voor dit prachtige bedrijf heb ik een HR-systeem opgezet en geïmplementeerd. Werken met de software, maar ook het leren voeren van ontwikkelgesprekken door de medewerkers waren onderdeel van deze rol. Evenals het coachen van het team op samenwerking, visie en het halen van bedrijfsdoelstellingen.

Wageningen University & research

 

Door deze universiteit ben ik gevraagd iets te doen met structuur en ordening voor de afdeling Studium Generale. Vanuit mijn agrarische achtergrond (ik groeide op op de boerderij) vond ik daar de aansluiting met het team en werkten we samen rond de thema’s lidmaatschap, leiderschap, positie en grenzen. Een erg mooi voorbeeld van een project op maat met mij in de rol van trainer en coach.

ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen (nu Firda)

 

Bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen ben ik een half jaar lang, één dag per week, terug van weggeweest in mijn oude rol van opleidingsadviseur. Een eer voor mij om samen met mijn oude collega’s de schouders er als vanouds onder te zetten.

Wij Techniek

 

Namens Wij Techniek heb ik veel (heel veel!) installatiebedrijven in Noord Nederland begeleid bij knelpunten van organisatorische of menselijke aard. Van missie-visietrajecten tot HRM, van klantenonderzoek tot teambuilding en vooral: veel verhelderende gesprekken met ondernemers in veelal familiebedrijven inclusief de bijbehorende betrokkenheid, overlappende rollen in relatie- en taaksystemen wanneer familieleden samen het schip besturen.

Fier

 

Fier is het expertisecentrum bij geweld in afhankelijkheidsrelaties. Ik ben er trots op dat ik twee jaar heb meegewerkt aan het ontwikkelen van de Fier Academy voor interne- en externe scholing.

 

Bij het maken van deze website ontdekte ik dat ik vaak projecten draai waarbij ik een rol heb in een aparte BV of een opleidingstak van organisaties die als een soort niche aan de core business verbonden zijn. Leuke klussen!