Ontwikkelcoaching

Ik breng kwaliteiten en ontwikkelpunten van werknemers of leidinggevenden in kaart en help zo kwaliteiten (nog) beter of anders in te zetten. Je krijgt inzicht in waarom en wat je wilt ontwikkelen vanuit jouw eigen potentieel.

Je krijgt meer zelfvertrouwen, plezier en zin in het leerproces. Je leert je comfortzone achter je te laten en ervaart hoe je zelf de regie kunt voeren en het overzicht kunt houden in je veranderproces.

 

 

Een greep uit de meest voorkomende ontwikkelvragen:

  • Ik wil inzicht in toekomstige loopbaanmogelijkheden
  • Hoe kan ik mijn kwaliteiten beter benutten?
  • Welke competenties kan ik ontwikkelen?
  • Hoe kan ik me meer of beter laten zien en horen?
  • Waarom vind ik het lastig om met sommige collega’s samen te werken?
  • Hoe laat ik zien dat ik het in me heb om leiding te geven?
  • Hoe krijg ik meer focus in mijn werk? Kan ik beter leren omgaan met veranderingen?
  • Hoe leer ik mijn grenzen beter bewaken?
  • Hoe neem ik betere beslissingen?

We brengen samen in kaart welke stappen nodig zijn om te vernieuwen of te ontwikkelen. En daar maken we een plan bij. Van te voren is duidelijk welke route we nemen, wanneer de bestemming is bereikt en vanaf welk punt je zelf verder kan.

Ik wil weten hoe de organisatie in elkaar zit, hoe jij in elkaar zit, waarom je de dingen doet die je doet. Wat je al hebt gedaan, wat je wilt bereiken, hoe en waarom je dat wilt bereiken. Ik loop een stukje met je mee, denk mee, werk mee, geef mijn visie, laat de andere kant zien en schakel soms ook anderen in.

 

 

“Alles verandert continu, niets is blijvend, dat is een ding wat zeker is. Ontwikkeling is onvermijdelijk. De vraag is hoe je gebruik maakt van deze wetenschap om jezelf te ontwikkelen.”

Pietsje Kinderman

 

 

 

 

Ik ben Noloc Erkend Register Loopbaanprofessional B. Hiermee kies je voor de zekerheid van kwalitatief goed loopbaanadvies voor jezelf of je medewerkers op niveau. Als Register Loopbaanprofessional zet ik me in op het brede gebied van loopbaanontwikkeling. Voor individuele medewerkers, door middel van loopbaanadvies of carrière coaching. Maar ook door het begeleiden van loopbaanontwikkeltrajecten in het kader van organisatieontwikkeling, of als strategisch loopbaanpartner voor directie en management. Is je organisatie aangesloten bij het ontwikkelfonds Wij Techniek, dan wordt een groot deel van mijn dienstverlening vergoed vanuit de Wij Techniek-subsidieregelingen. Vraag naar de mogelijkheden.