Ruime ervaring als Organisatieadviseur

Geregistreerd Loopbaanprofessional

Intermediair met relevant netwerk

 

Als ondernemer moet je blijven investeren in vernieuwing en ontwikkeling, van je medewerkers én van je bedrijf. Op deze manier zorg je voor duurzame inzetbaarheid bij je medewerkers en kun je een lerende en toekomstbestendige organisatie creëren. Maar hoe doe je dat nu in de praktijk?

Heb jij een (technisch) bedrijf en worstel je met de volgende vraagstukken:

  • Je komt er maar niet uit hoe je de juiste bedrijfsstrategie moet opzetten.
  • Je krijgt je medewerkers maar niet mee bij het ontwikkelen van je bedrijf.
  • Je leeft van dag tot dag in je bedrijf en bent het zicht op je doelen kwijt.
  • Je wilt werken volgens bepaalde (gecertificeerde) standaarden en vraagt je af met welke systemen je dan moet werken.
  • Je vraagt je af of je als eigenaar leider of lijder bent.
  • Je hebt behoefte aan iemand die met een frisse blik naar jouw problemen kijkt.

Ik help je!

Al meer dan 25 jaar ondersteun ik bij het realiseren van persoonlijke en organisatiedoelstellingen. Dit doe ik door zowel directie, management als medewerkers te voorzien van Organisatieadvies en als Ontwikkelcoach.

“Ik geloof niet in “bêst genoch”, ik geloof in leren en ontwikkelen. Tevredenheid is iets waar je van moet genieten, maar het is geen reden om je niet verder te ontwikkelen, om te groeien, om je te ontplooien.”

Pietsje Kinderman

In mijn werk als bedrijfsadviseur vind ik het een uitdaging af te stemmen op de unieke behoeften, sterke eigenschappen, beperkingen, doelen of persoonlijkheden van mijn opdrachtgever en de organisatie. Een organisatie kan zo ver groeien als haar leiders zijn.

Wat er is, is het startpunt van groei, niet hoe iets behoort te zijn. Dat heb ik geleerd, tijdens mijn eerste baan. Daar is de kiem gelegd voor mijn interesse in bedrijfskunde. Daarna ben ik altijd bezig geweest op het snijvlak van organisaties en individuen. Het is mijn passie geworden, mijn reden van bestaan, het bestaan van mijn bedrijf.

Net als individuen zijn organisaties levende systemen met een eigenheid: een geschiedenis, een cultuur, een gestructureerde vorm of inrichting, een taak, een doel, een bestemming. Van nature ben ik open en eerlijk over wie ik ben, wat ik heb gedaan, wat ik kan doen en wat ik niet kan doen. Met ondertussen meer dan 20 jaar werkervaring, als bedrijfskundige, loopbaanprofessional, accountmanager en begeleider.

Samenwerken, betrokken en gefocust

Ik werk sinds juni 2020 met Pietsje. Ik was op zoek naar een sparringspartner en coach die mij verder helpt in mijn persoonlijke ontwikkeling, maar ook een aanvulling voor het bedrijf is. Ik heb haar leren kennen in haar rol van bedrijfsadviseur, waarin zij goed kan schakelen naar HR gerelateerde onderwerpen. Het is prettig samenwerken met Pietsje, zij is vlot, eerlijk en bovenal betrokken bij mijn vraagstukken en mijn behoefte aan sparren. Hierbij altijd gefocust op het leveren van haar eigen prestaties en kritische blik naar zichzelf als wel naar mij.

 

Ik ben blij dat ik Pietsje heb leren kennen!

 

Nienke Dikmans
HR manager INCO

 

Persoonlijk, doeltreffend en haalbaar

Voor we het wisten hadden we mijn loopbaan uitgetekend en zag ik dingen bij mij zelf die ik daarvoor vermoedelijk wel wist maar nooit zo had kunnen benoemen. Na ruim 40 dienst jaren denk je dat je het allemaal wel hebt gezien en dan kom jij met opmerkingen die mij weer fris aan het denken zetten. Je durft de dingen te benoemen je leeft je in wat je gesprekspartner bezighoud en weet dit met hem te reflecteren en zo laat je hem zelf zijn toekomst uitstippelen. En dat dan ook nog met een haalbaar concept. Dit is wat ik Coaching met een grote “C” noem. Persoonlijk, doeltreffend en haalbaar.

 

Pietsje bedank voor je support!

 

Teamlead technisch bedrijf

Effectief, prettig, helder en positief

Pietsje heeft ons effectief ondersteund met advies over te gebruiken tools en het herzien van een aantal basisprocedures. Het resultaat hiervan is onder andere her-certificering ISO 9001 en VCA**, een nieuw bedrijfsreglement, herinrichting van onze organisatie Nederland en een nieuw en toekomstbestendig personeelsbeleid. Haar werkwijze vinden wij bijzonder prettig. Ze inventariseert helder en gestructureerd en stemt adequaat af op onze wensen en eisen. Pietsje is het type mens dat vooruit wil. Haar positieve en aanstekelijke drive helpt organisaties, die een stap willen maken. Onder tijdsdruk is zij de juiste dame op de juiste plek. Er heerst geen rust totdat het gewenste resultaat is bereikt.

 

Bram Bos
Algemeen Directeur
EBC Glasvezeltechniek B.V.